Nexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatateNexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatate
Forgot password?

CIRCUIT CROATIA 6 ZILE AUTOCAR 19.06, 10.07, 31.07, 28.08, 25.09.2018

ZIUA 1. BUCURESTI – PORTILE DE FIER – CAZANELE DUNARII – BELGRAD

Ora 05:30. Intalnire cu grupul la autogara Filaret si  imbarcare. Plecare la ora 06.00 pe  urmatorul traseu : Pitesti – Craiova – Turnu Severin, traversarea Dunarii pe la Portile de Fier. Urmarim malul sarbesc al Defileului Dunarii si strabatem cazanele Mari si Cazanele Mici.  Face o scurta oprire pentru admirarea peisajului si fotografii la Cetatea Golubac. In cursul serii ajungem in Belgrad ( capitala Serbiei).  Vom face un tur panoramic al orasului si vom admira Fortareata Kalemegdan (fost punct de aparare al orasului), Biserica Sfanta Sava, Parlamentul. Cazare in Belgrad si timp liber.

ZIUA 2. BELGRAD – CANIONUL TARA – CETINJE – PODGORICA

Dupa micul dejun  vom porni spre Muntenegru pe traseul:  Cacak – Prijepolje – Pljevlja – Mijakovici (Muntenegru). Vom intra in rezervatia naturala Durmitor Park ( protejata UNESCO) si vom traversa Canionul Tara pe o lungime de 80 de km.  Renumele acestuia este determinat de lungimea sa – este al 2-lea ca marime din lume, dupa Grand Canion din Arizona, SUA, dar si datorita peisajelor salbatice si spectaculoase care ne vor incanta. Pentru a ne bucura de  aceste peisaje vom face popas pe Podul Durdevica (Belvedereconstruit in anul 1940 are o inaltime de 170 m si o lungime de 365 ). Vom continua traseul pe ruta Dobrilovina – Bistrica – Moskovac – Podgorica, capitala Muntenegrului. Transfer si cazare in Podogorica.

ZIUA 3. CETINJE FIORDUL BOKA KOTORSKA – DUBROVNIK – SPLIT

Dupa micul dejun ne indreptam spre cel mai sudic  fiord din Europa – Boka Kotorska, pe ruta Budva parcurgand Coasta Dalmatiei sosim in Dubrovnik, supranumit si Perla Adriaticii, extrem de bine fortificat si excelent conservat, inclus in patrimoniul UNESCO. Turul orasului medieval include faimoasele ziduri considerate de necucerit, Poarta Pie, celebra farmacie ( sec XIV) din Manastirea Franciscana, palatele Sponza si Rector, turnul Orologiului, Cloana lui Orlando, Catedrala Dubrovnik si Catedrala SF. Vlaho ( patronul spiritual al orasului), fantana lui Onufria. Timp liber pentru a ne bucura de farmecul medieval al orasului.  Cazare in zona Split.

ZIUA 4. SPLIT –  ZADAR –  PARCUL NATIONAL PLITVICE – OPATIJA – POSTOJNA

Dupa micul dejun vom face un tur pietonal al orasului Split, cel mai mare oras de pe coasta Dalmata, pe care il putem considera nu doar un oras medieval ci un oras antic locuit pana in prezent. Vom admira Poarta de  Aur ( sec III – IV), Poarta de Fier, Turnul Ceasului, Palatul  si Mausoleul imparatului Diocletian, Statuia episcopului Grigore din Nin.  Continuam traseul pana la Zadar, unde vom admira fortificatiile datand din perioada stapanirii venetiene,portile din sec XVI, Forumul Roman, Biserica Sf. Donatus din Sec. IX in stil preromanic si Catedrala Sf. Anastasia.  Continuam spre  Parcul National Plitvice – primul parc national din sud-estul Europei inclus in Patrimonul Mondial UNESCO din 1949. Format dintr-o salba de lacuri limpezi si cascade amplasate intr-o zona ce impresioneaza prin frumusete si salbaticie. Traseele amenajate din interiorul parcului te poarta pe malurile a 16 lacuri si pe langa 92 de cascade. Seara, popas in Peninsula Istria (Opatija). Cazare in zona Pestera Postojna.

ZIUA 5.PESTERA  POSTOJNA – LJUBLIANA – ZAGREB – BUDAPESTA

Dupa micul dejun vom face o excursie optionala la Pestera Postojna ce impresioneaza prin dimensiunile sale,  cea mai renumita pestera din Europa. Vom admira 5 Km ai mirificei lumi subterane , vom admira bogatia de stalactite si stalagmite si vom face un tur  pietonal si cu trenuletul electric. Dupa vizita pesterei vom face un scurt popas in zona centrala din Ljubliana. Deplasare la Zagreb, Capitala Croatiei. Vom admira din autocar Piata Tomislav cu statuia primului rege croat, Muzeul Mimara, Universitatea si Teatrul National. Urmeaza un scurt tur pietonal si timp liber pentru a admira stradutele inguste pline de terase, cafenele si magazine de artizanat. Continuam drumul spre Budapesta,  pe autostrada construita pe malul lacului Balaton, cel mai mare lac din Europa centrala. Cazare in Budapesta.

ZIUA 6. BUDAPESTA – BUCURESTI

Dupa micul dejun vom face un tur panoramic cu autocarul si  vom admiram Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Ghelert. Dupa tur, optional –  croaziera pe Dunare.  (include ghid local si 1 pahar de sampanie). Plecare spre  Romania pe ruta Arad – Deva – Sibiu Rm. Valcea – Pitesti, sosire seara in Bucuresti, in functie de  conditiile de trafic si formalitatile vamale.

Date de plecare: Tarif:
19.06.2018 299 euro
10.07.2018 310 euro
31.07.2018 319 euro
28.08.2018 319 euro
25.09.2018 310 euro

SERVICII INCLUSE:

  • Cazare 5 nopti, hotel 3* cu mic dejun inclus
  • Transport cu autocar
  • Insotitor de grup din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE:

  • Excursiile optionale si biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice ; alte cheltuieli personale
  • Asigurarea storno/travel/medicala (cu posibilitatea incheierii la agentie)

Excursii optionale:

Pestera Postojna 35 eur/ pasager  si include:  transport cu autocar,  vizita la pestera Postojna, ghid local vorbitor de limba engleza, tur cu trenuletul , asistenta turistica in limba romana (mai putin in pestera); Croaziera pe Dunare – 30 eur/pasajer si include: transport, croaziera, masa de pranz inclusa

Intrari la obiectivele turistice(tarife informative), se achita local de catre turisti:

Durmitor  –  4 eur, Palatul Diocletian – 8 eur, Palatul Rectorului – 14 eur, Catedrala Dubrovnik – 8 eur, Biserica Franciscana – 4 eur, Catedrala Sf. Vlaho – gratuit, Plitvice (in cazul in care este nevoie) – 27 eur.

Transferurile din tara se efectueaza cu autoturism, microbuz, minibus sau autocar, in functie de marimea grupului. Transferurile sunt valabile pentru minim 6 pasageri.

Orele de imbarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic.

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intalnire cu cel putin 30 de minute inainte de ora stabilita.

Note: Grup minim: 40 persoane.

INFORMATII IMPORTANTE

-In cazul transferului cu autocarul, se accepta un bagaj de max. 20 kg/pers in cala  si max. 5 kg bagaj de mana in autocar. Agentia isi rezerva dreptul de a refuza bagajele voluminoase in cazul in care acestea depasesc limita impusa si ingreuneaza procesul de imbarcare, respectiv de a percepe o taxa suplimentara de bagaj (1 EUR/ kg) pentru bagajele ce depasesc limita impusa.

-In cazul in care nu se indeplineste numarul minim de persoane pentru transport direct cu autocarul dintr-un oras aflat in oferta atasata, agentia isi rezerva dreptul de a organiza transfer cu microbuz/ autoturism (respectand normele legislative in vigoare) pana la punctul de imbarcare al grupului la autocar (cel mai apropiat oras de pe ruta autocarului)

-Agentia nu raspunde in cazul in care autoritatile de trecere a frontierei nu permit trecerea frontierei de catre anumiti turisti, din motive individuale.

– Cetatenii de alte nationalitati decat cea romana sunt obligati sa se informeze asupra regimului vizelor si sa obtina documentele necesare calatoriei in functie de tara de destinatie si tarile de transit.

-Turistii vor calatori cu carte de identitate sau pasaport valabil , minorii sub 14 ani trebuie sa aiba pasaport.Minorii neinsotiti de ambii parinti vor avea asupra lor declaratie notariala data de parintele/parintii lipsa in favoarea majorului insotitor ; majorul insotitor trebuie sa aiba cazierul judiciar de la politie asupra lui. Mai multe detalii pe www.politiadefrontiera.ro) .

-Conditiile de reziliere a contractului de prestari servicii turistice sunt precizate in contractul inchiat cu agentia.Pentru a preintampina eventualele neplaceri va recomandam incheierea asigurarii storno odata cu incheierea contratului la agentie.

-Eventualele reclamatii referitoare la conditiile de cazare, sau orice alte nemultumiri legate de desfasurarea programului, se vor face local;

-Orele de imbarcare si locul de intalnire se vor comunica turistilor cu o zi inaintea plecarii in excursie.

-Agentia isi rezerva dreptul de a alege traseul optim pana la destinatie in functie de componenta majoritara a grupului de turisti (orasele de imbarcare) si alte considerente logistice interne.

-Asezarea turistilor in autocar va fi realizata in ordinea inscrierii acestora in agentie (conform centralizarii vanzarilor la agentia tour-operatoare) si poate sa difere in functie de diagrama autocarului / tipul de autocar utilizat.

-Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener- vor plati diferenta de single.

-Serviciile oferite ca bonus au titlu gratuit, in cazul in care acestea nu se pot realiza/oferi din cauze independente de vointa agentiei (intarzieri de traseu, vreme, interval de vizitare, etc), nu se vor rambursa sume.

-Pentru explicatii la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

-Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

-Numele si numarul de telefon al ghidului se va comunica cu doua zile inaintea plecarii.