Nexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatateNexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatate
Forgot password?

CRETA- CIRCUIT SI SEJUR AUTOCAR 13 ZILE

ZIUA 1. BUCURESTI – SALONIC – KALAMBAKA (870 Km)

Ora 05:30. Imbarcare din Bucuresti, in fata muzeului CFR.

Ora 06:00. Plecare pe traseul Giurgiu – Sofia – Salonic – Kalambaka. Cazare la Hotel Famissi, 103, Trikalon st. / 42 200 / Kalambaka, Grecia.

ZIUA 2. KALAMBAKA – ATENA – KINETA (380 Km)

Mic dejun. In Kalambaka, oras asezat in umbra fascinantelor manastiri ale complexului monahal de la Meteora, vom vizita una din manastirile „suspendate intre pamant si cer”, al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Athos), tot aici vom fi initiati in tainele fauritorilor de icoane din incinta atelierului Zindros. Vom continua traseul spre Atena cu o scurta oprire la Monumentul de la Termopile. Cazare la Hotel Sun, Kinéta, 54km Old National Road, Kineta, 19100, Grecia.

ZIUA 3. ATENA – PELOPONEZ – PORTUL PIREU – TRAVERSARE CU VAPORUL IN INSULA CRETA – (sosire a doua zi)

Mic dejun. Plecam spre Peninusula Peloponez – leaganul civilizatiei mionice, unde vom vizita anticul Micene, Nafplio, Epidaurus, cu impresionantul Teatru antic si vom face un scurt popas la Canalul Corint ce leaga Marea Egee de Marea Ionica. Ne continuam traseul catre Atena – Pireu. Imbarcare si cazare pe vapor.

ZIUA 4. INSULA CRETA – Agios Nikolaus – Plaja Vai – Hersonissos – Malia (270 Km)

Sosire dimineata in Heraklion. Deplasare spre Agios Nikolaus, unde vom face un scurt popas si apoi vom merge la padurea de Palmieri din Vai – cea mai mare din Europa. Relaxare, plaja si baie. Spre seara ne vom indrepta spre Hersonissos – Malia  pentru cazare si cina. Hotel Village Oasis, Antoniou Michelidaki 12, Malia / Heraklion, Creta.

Ziua 5. INSULA CRETA – SANTORINI
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale, plaja sau, optional, croaziera in insula Santorini. Cazare si cina la Hotel Village Oasis.

Ziua 6. INSULA CRETA (120 Km)
Mic dejun. Excursie de ½ zi – Vizita la Acvariu si deplasare in interiorul insulei prin Platoul Lasithi (Manastirea Kera) pana la pestera, unde s-a nascut Zeus. Cazare si cina la Hotel Village Oasis.

Ziua 7. INSULA CRETA (410 km)
Mic dejun. Excursie de o zi – astazi vom vizita: Gortys, plaja Matala, Faistos, Rethimno si Hania (popas o ora), continuam cu Manastiriea Kaliviani. Cazare si cina la Hotel Village Oasis.

Ziua 8. INSULA CRETA (100 Km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale, plaja sau, optional, excursie de o zi la Water City (doar transportul, fara biletele de intrare). Cazare si cina la Hotel Village Oasis.

 Ziua 9. INSULA CRETA
Mic deun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare si plaja. Cazare si cina la Hotel Village Oasis.

 Ziua 10. INSULA CRETA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Optional: seara cretana. Cazare si cina la Hotel Village Oasis.

ZIUA 11. Insula Creta – Heraklion – Traversare cu vaporul pe continent – Pireu (sosire a doua zi)

Mic dejun. Vom elibera camerele si plecam spre capitala insulei, Heraklion. Pe traseu ne vom opri pentru a vizita Palatul minoic Knossos. Shopping in Heraklion si vizita la Muzeul Civilizatiei Minoice. Seara, plecare cu ferry-boat-ul spre Pireu (Atena). Cazare pe vapor.

ZIUA 12. ATENA – VALEA TEMBI – PARALIA KATERINI (505 Km)

Sosire dimineata in Pireu. Vom incepe ziua cu vizitarea Atenei, tur cu autocarul. Prima oprire va fi la Acropole cu impresionantul Parthenon. Turul continua cu Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia. Ne continuam traseul prin Valea Tembi, unde vom vizita Biserica Sfintei Paraschiva si izvorul cu acelasi nume, despre apa caruia se spune ca poseda puteri tamaduitoare. Sosire seara si cazare la Orfeas Blue Resort, Paralia Korinou Pierias, Korinós, 60062, Grecia.

ZIUA 13. PARALIA KATERINI – SALONIC – BUCURESTI (725 Km)

Mic dejun. In Salonic vom face un tur cu autocarul si admiram Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bd. Expozitiei, Turnul Alb, Piata Aristotel, Biserica Sf. Dumitru, statuile ecvestre ale regilor Constantin si Alexandru cel Mare. Plecare spre Bucuresti, sosire seara, in Calea Grivitei nr. 158 (parcare Gara de Nord – Pod Basarab, intre Muzeul CFR si piciorul Podului Basarab).

Date de plecare: 23.06, 01.07, 09.07, 17.07, 25.07, 02.08, 10.08, 18.08, 26.08.2018

Tarif: 499 Euro/persoana

Supliment single (inclusiv pe vapor): 299 Euro; Copil sub 12 ani: reducere 40 Euro;

Supliment cabina pe vapor pentru 2 persoane: 100 Euro/persoana;

Supliment cabina pe vapor pentru 3 persoane: 75 Euro/persoana;

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocar clasificat;
  • Cazare si mese la hoteluri de 2*- 3* cu mic dejun : in zona Paralia Katerini ; Kalambaka; zona Atena si cu mic dejun si cina in Insula Creta;
  • 2 cazari pe vapor in cabine (fara fereastra) cu 4 paturi si grup sanitar propriu cu dus;
  • Asistenta turistica in limba romana pe tot parcursul excursiei (ghid roman).

NU SUNT INCLUSE:

  • Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, Water City etc);
  • Excursiile optionale;
  • Asigurarea medicala si asiguarea storno;
  • Alte servicii care nu au fost mentionate ca fiind incluse.

Excursii optionale, grup minim 20 turisti :

SEARA GRECEASCA

Venti sa dansati jocul infocat al lui Zorba, sa va intalniti cu inima vie si sufletul mare al cretanului adevarat din satul Caruzano, sat unde vuietul zadarnic al lumii nu razbate pana acolo. Sa va ospatati cu bucatele simple si gustoase ale bucatariei locale. Vinul va fi la discretie. Sa va imbatati in aromele cimbrului, salviei si izmei. O bucatica de rai.
Tarif: 50 Euro/adult, cina inclusa.

SANTORINI
Nu ratati croaziera in Santorini, regina Marii Egee. Figura unica a insulei se ridica magic,  uimitor si neasteptat din albastrul adanc al marii. Admira contrastul original dintre negrul lavei vulcanice si albul stralucitor al caselor din orasul Oia. Descopera prapastiile abrupte care plonjeaza in Caldera din capitala Fira. Delecteaza-te cu gustul proaspat al irezistibilului fistic.
Tarif: 150 euro/adult.

Note:

Grup minim: 50 persoane.

Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener nu vor plati diferenta de single.

Acte necesare: Carte de identitate in curs de valabilitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Serviciile oferite ca bonus au titlu gratuit, in cazul in care acestea nu se pot realiza / oferi din cauze independente de vointa agentiei (intarzieri de traseu, vreme, interval de vizitare, etc), nu se vor rambursa sume.

Hotelurile prezentate sunt cu titlu informativ. Acestea vor fi nominale in saptamana plecarii.

Pentru explicatii la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Numele si numarul de telefon al ghidului se va comunica cu maxim doua zile inaintea plecarii.