Nexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatateNexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatate
Forgot password?

ISRAEL – RELIGIE, ISTORIE, TRADITIE IN TARA SFANTA – 13.02-18.02.2018 – 6 ZILE

TRANSPORT: AVION – COMPANIA EL AL & AUTOCAR LUX

PERIOADA : 13.02 – 18.02.2018

DURATA: 6 zile / 5 nopti

ZIUA 1: BUCURESTI – TEL AVIV –  BETLEEM

Intalnire la Aeroportul International Otopeni din Bucuresti, ora 08:00, cu insotitorul roman de grup. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa EL AL cu destinatia Tel Aviv (decolare la ora 11:00). Aterizare pe aeroportul Ben Gurion la ora 13:45. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in Israel, tur auto panoramic in jurul Portilor Sfintei Cetati. Cina si cazare la Hotel Shepherd 4* standard local (sau similar) in Betleem.

ZIUA 2: BETLEEM – IERUSALIM

Mic dejun. In Betleem, vom vizita Biserica Ortodoxa a Nativitatii, Cripta unde s-a nascut Domnul, Biserica Catolica Sfanta Ecaterina si Grota Laptelui sau “Grota pruncilor ucisi”. Deplasare la Ein Karem, patria Sf. Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sf. Ioan, ridicata pe locul nasterii Sf. Ioan Botezatorul si Fantana Fecioarei Maria. Intoarcere la Ierusalim – vizita pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina, Mormantul Regelui David, Zidul Plangerii. Cina si cazare hotel in Betleem.

ZIUA 3: IERUSALIM 

Mic dejun. Incepem o noua zi de pelerinaj la Ierusalim urcand mai intai pe Muntele Scopus. Vizita la Biserica Pater Noster (Tatal nostru) si Biserica Dintr-o Lacrima, la Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, continuam cu Biserica Mormantul Maicii Domnului. Vom intra în Sfanta Cetate prin poarta Sfantului Stefan. Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii în care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizita la Biserica si Caminul romanesc din Ierusalim. Cina si cazare la hotel in Betleem

ZIUA 4: IERUSALIM  – IERIHON – MAREA MOARTA – NAZARET

Mic dejun. Deplasare Betleem – Ierusalim – Marea Moarta. Intrare in orasul Ierihon – cel mai vechi oras din lume. Vizita la Biserica Greco–Ortodoxa unde se afla “Dudul lui Zacheu” si Biserica si Caminul Romanesc de la Ierihon. Privire asupra Muntelui Carantania si Manastirii Sfantului Gheorghe, unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol. Coboram spre Marea Moarta (-400 m), cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor). Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice si la restaurant cu autoservire. Scurta pauza de 30 minute. Continuam spre Galileea (in nordul Israelului), urcand pe Valea Iordanului. OFERTA: Yardenit – vizita la locul amenajat al Botezului. Cina si cazarea la Hotel Rimonim 4* standard local (sau similar) in Nazaret.

ZIUA 5: NAZARET – CAANA GALILEII – CAPERNAUM

Mic dejun. Vizitarea Bisericii Ortodoxe “Sfantul Gavril” cu Izvorul Mariei-pictata de fratii Morosanu in anul 1077, si a Bisericii catolice “Buna Vestire”, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Deplasare la Caana, vizita la Biserica Grec-Ortodoxa, aflata pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Deplasare la Capernaum, oras denumit si ”Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Isus a predicat, casa Sfantului Petru. Vom continua cu Tabha, locul unde a fost savarsita minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti. Apoi, urcare pe Muntele Fericirilor si vizitarea Bisericii. Optional, in functie de timp, scurta croaziera de 45 minute (aprox. 10 Euro/persoana) pe apele sfinte ale Marii Galileii. Cina si cazare la hotel in Nazaret.

ZIUA 6: NAZARET – MUNTELE TABOR – HAIFA – TEL AVIV

Mic dejun. Parasim orasul Nazaret si ne indreptam spre Muntele Tabor – vizitarea Bisericii Grec-Ortodoxe, aflate pe locul “Schimbarii la Fata”. Transfer cu microbuze arabe (10 EURO/persoana, se achita la Agentie). Ajungand in Haifa, splendid oras-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel, vom admira Templul Cultului Bahai cu gradinile pe terase – etajate. Continuam cu vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Marii) cu grota Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Parasim Haifa si ne indreptam pe langa coasta Mediteranei spre Tel Aviv. Continuam spre Aeroportul International Ben – Gurion. Imbarcare cursa EL AL: Tel Aviv 19:40 – Bucuresti 22:35.

  PRET/PERSOANA: 489 EURO (loc in camera dubla/tripla)

  Supliment camera single: 165 EURO

SERVICII INCLUSE:

 • Transport avion Compania El Al, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
 • asistenta (la Tel Aviv) in aeroport la sosire / plecare;
 • 5 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun & cina) la hotel 3* sup. – 4*: 3 nopti in Bethleem, 2 nopti in Nazaret;
 • transport cu autocar dotat cu aer conditionat pe toata durata calatoriei conform programului;
 • intrari la obiectivele precizate in program;
 • ghizi vorbitori de limba romana la Betleem si Ierusalim (Via Dolorosa), specializati in actiuni turistice / pelerinaje;
 • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:

 • Taxele de aeroport : 160 EURO/persoana (pot suferi modificari), se achita la agentie;
 • transfer taxi/microbuz Muntele Tabor: 10 EURO/persoana, se achita la agentie;
 • tips (bacsisuri) se practica in Zona Orientului Apropiat, inclusiv in Israel: 30 EURO/persoana (pentru ghizi locali, soferi, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale;
 • asigurarea medicala; asigurarea storno optionala (dar recomandata!) se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice.

ORAR DE ZBOR EL AL:

13.02.2018: Bucuresti (‏OTP) 11:00 – Tel-Aviv (‏TLV) 13:45 – numar zbor LY 574

18.02.2018: Tel-Aviv (‏TLV) 19:40 – Bucuresti (OTP) 22:30 – numar zbor LY 571