Nexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatateNexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatate
Forgot password?

ISTANBUL CIRCUIT AUTOCAR 5 ZILE 2018

ZIUA 1. BUCURESTI – ISTANBUL (645 Km)

Ora 05:30. Imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei  (Gara de Nord – Muzeul CFR)

Ora 06:00. Plecare pe traseul Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Edirne – Istanbul. Sosire seara dupa ora 18:30 si cazare la hotel Selenay 3*. La ora 20:30, tur panoramic cu autocarul in Istanbul (se traverseaza Stramtoarea Bosfor dinspre Europa spre Asia si invers).

ZIUA 2. ISTANBUL

Mic dejun. Incepand cu ora 08:30, intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, unicul oras intins pe doua continente, locul in care doua lumi diferite si fascinante se unesc: Europa si Asia. Incepem cu  Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatului Topkapi – fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei, care adaposteste exponate unice: mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuam cu Piata Sultanahmet, Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque), Hipodromul si Basilica Cisterna. Apoi va propunem o seara traditionala turceasca, cu dansuri orientale (program optional). Cazare la hotel Selenay 3*.

ZIUA 3. ISTANBUL – Insula Printului

Mic dejun. Timp liber in Istanbul pentru vizite individuale sau croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada – Insula Printului (include turul insulei cu trasura si masa). Insula Printului face parte dintr-un lant de noua insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada. Pe tot parcursul plimbarii, care dureaza o ora si jumatate, se pot admira malurile european si asiatic al Istanbulului. Pe insula vom face o plimbare cu trasura pentru a admira strazile inguste, ticsite de tarabele cu fructe si peste proaspat (program optional cu durata aproximativa 08:30 – 17:00). Cazare la hotel Selenay 3*.

ZIUA 4. ISTANBUL – Shopping & Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Sugeram vizita la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul 19, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Ataturk. La ora 12:00 intalnire cu ghidul pentru croaziera pe stramtoarea Bosfor, care desparte marea Neagra de marea Marmara. (aproximativ 90 -120 minute incepand cu ora 13:00). Ne vom plimba pana la cel de-al doilea pod peste Bosfor (Fatih Sultan Ahmet) si ne vom intoarce pe partea Asiatica, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului – european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar – cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru orice sau in Bazarul Egiptean, renumit pentru condimente, ierburi aromatice si mirodenii. Mai puteti opta si pentru alte zone comerciale, cum ar fi Isstiklal Caddesi, Tesvikiye Caddesi, pietele Piata Horhor, Cukurcuma Sokagi. Cazare la hotel Selenay 3*.

ZIUA 5. ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI (645 km)

Mic dejun. Ora 08:30 – plecare din Istanbul pe ruta Edirne – Ruse – Stara Zagora – Giurgiu. In Edirne (maxim 1 ora) se viziteaza Moscheea Selimiye, una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosire in Bucuresti – Calea Grivitei  (Gara de Nord – Muzeul CFR).

Date de plecare: 05.04, 25.04, 24.05, 13.06, 20.06, 08.08, 05.09, 19.09, 03.10.2018

Tarif: 149 Euro/persoana

Camera single 224 Euro; Copil sub 12 ani: 124 Euro

Bonus! Croaziera pe Bosfor.

SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocar clasificat (doar in zilele 1 si 5);
  • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel Selenay 3* in Istanbul;
  • Bonus! Croaziera pe Bosfor;
  • Ghid roman si ghid local pentru ziua 2.

NU SUNT INCLUSE:

  • Excursiile optionale:
  • Insula Printului – 40 Euro (Include turul insulei cu trasura si masa de pranz) – minimum 35 de persoane;
  • Seara turceasca – 45 Euro (include transferul, cina tip bufet, 2 bauturi si spectacol) – minimum 10 persoane.
  • Taxe de intrare la obiectivele turistice (informativ) :
  • Moscheea Selimiye: Gratuit; Moscheea Albastra: Gratuit; Basilica Cisterna: 8 Euro; Biserica Sf. Sofia: 9 Euro; Palatul Topkapi + Haremul Sultanului: 15 Euro; Palatul Dolmabahce: 9 Euro.

Selenay Hotel 3* / http://hotelselenay.com/

Situat in cartierul istoric Beyazit, Hotelul Selenay se afla la o plimbare de 15 minute de zona Sultanahmet. Hotelul ofera camere cu aer condiționat, TV LCD și acces gratuit la Wi-Fi. Camerele de la Selenay sunt luminoase si decorate cu gust, cu mobilier modern. Acestea includ minibar si zona de relaxare. Baile au dus și toaleta. Dimineata se serveste un mic dejun tip bufet. De asemenea, puteți savura bauturi la barul hotelului. Hagia Sophia, Moscheea Albastra si Bazilica Cisterna sunt la 1,5 km de hotel. Palatul Topkapi se afla la 2 km.

TRANSFERURI

Oras Punct imbarcare Ora Tarif
Brasov McDonald’s Calea Bucuresti 03:00 20 Euro
Campina Banesti (“La avion”) 04:10 15 Euro
Ploiesti Petrom METRO 04:30 10 Euro

 IMBARCARI DE PE TRASEU

Oras Punct imbarcare Ora
Giurgiu Rompetrol, vis-a-vis de Kaufland 07:00

Transferurile din tara se efectueaza cu autoturism, microbuz, minibus sauautocar, in functie de marimea grupului.

Transferurile sunt valabile pentru minim 6 pasageri.

Orele de imbarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic.

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intalnire cu cel putin 30 de minute inainte de ora stabilita.

NOTE:

Grup minim: 30 persoane.

Acte necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener nu vor plati diferenta de single.

Pentru zilele 2, 3 si 4 nu se pune la dispozitie transport autocar. Deplasarile se vor face pietonal sau cu transportul local.

Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.

Pentru explicatii la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.