Nexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatateNexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatate
Forgot password?

KENYA – SAFARI SI PLAJA LA OCEANUL INDIAN

23 Noiembrie | BUCURESTI –  ISTANBUL – NAIROBI

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 08:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK 1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:55, sosire la Istanbul la ora 12:25. Timp liber la dispozitie in Istanbul si prezentare in aeroport la ora 19:30. Imbarcare pe zborul TK 607 cu destinatia Nairobi cu decolare la ora 21:35. Sosire in Nairobi la ora 04:10 (a doua zi).  Intalnire cu reprezentantul local si transfer de la  Jomo Kenyatta International Airport la  Hotel Tamarind Tree 4* sau similar Nairobi (Early check-in inclus). Detalii pe:  www.tamarind.co.ke/restaurant.php?tamarind-tree.

 

24 Noiembrie | NAIROBI – CAPITALA KENYEI – SCENIC TOUR

Mic dejun.  Va invitam sa descoperiti capitala Kenyei si cel mai mare oras din Africa de Est in Nairobi Scenic City Tour cu ghid local. Vizitam  Nairobi National Museum  muzeu ce prezinte istoria, natura, cultura si arta contemporana a Kenyei in intreaga lor splendoare. Tot aici avem faimosul Snake Park, Botanical Gardens si Nature Trail.  Continuam cu  Railway museum Nairobi  –  muzeul cailor ferate cu o interesanta colectie de locomotive de abur, numeroase machete si modele ce prezinta dezvoltarea in timp si ne amintesc ca in 1899, Nairobi era doar un depou al prafuit al East Africa Railroad Astazi Nairobi a devenit unul din cele mai moderne orase  africane  si vom vedea aceasta urcand la 105 metri pe  Kenyatta International Conference Centre (KICC)  de unde se ofera superbe imagini panoramice cu contrastul intre zona construita si vastele spatii verzi ca Uhuru Park, Central Park, City Park, Railways Golf Course si Nairobi National Park. Cina la celebrul restaurant Carnivore. Cazare hotel Tamarind Tree Hotel 4* sau similar Nairobi.

 

25 Noiembrie |  NAIROBI – EXPLORER TOUR

Mic dejun.  Ramanem in Nairobi pentru Nairobi Explorer Tour. Dimineata ne deplasam in Nairobi National Park, la Orfelinatul de elefanti Daphne Sheldrick – una din atractiile turistice din Nairobi, la ora 11 fiind amuzanta baie cu noroi a elefanteilor. In continuare vom putea interactiona cu girafele de la  Giraffe Centre – centru de conservare a  girafelor Rotschild ( specie aflata pe cale de disparitie). Dupa-amiaza continuam cu muzeul  Karen Blixen  fosta ferma  a scriitoarei daneze si  unde s-a filmat „Out of Africa” , film premiat cu Oscar,  ce povesteste viata palpitanta a acesteia. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Tamarind Tree Hotel 4* sau similar Nairobi.

 

26  Noiembrie | NAIROBI – NAKURU – NAIVASHA

Mic dejun. Dimineata ora 08.00 intalnire cu ghizii locali pentru o scurta prezentare de safari. Plecare spre Lake Nakuru National Park (aprox. 160km/3ore). Cunoscut si sub denumirea de „Paradisul Iubitorilor de Pasari” Parcul National Nakuru se afla la baza vaii Marelui Rift, inconjurat de pasuni si padure. Vizitatorii se pot bucura de o larga diversitate ecologica si de habitate variate. Este ideal pentru vizionarea pasarilor, drumetii, picnic. Safari in parcul National Nakuru. Pranz la un Lodge in interiorul parcului. Dupa-amiaza continuam safariul in parcul national. In jurul orei 16.00 plecam spre Lacul Naivasha (aprox. 90km/2ore ). Naivasha este un lac de apa dulce situat la 1890 m altitudine in valea Marelui Rift African, bogat in pesti, pasari si hipopotami. Servirea cinei la Lodge. Cazare Naivasha Sopa Lodge – www.sopalodges.com/lake-naivashasopa-lodge/overview.

 

27  Noiembrie | NAIVASHA – AMBOSELI

Mic dejun.  La ora 08.00 plecam spre  Parcul National Amboseli via Nairobi (aprox. 300km/4-5ore).                   Parcul Amboseli – al doilea ca importanta din Kenya –  este renumit pentru coloniile de elefanti si vederile spectaculoase ale varfului Kibo, cel mai inalt pisc din masivul Kilimanjaro (5.895 m) situat in Tanzania. Masivul muntos situat in apropiere influenteaza clima si cantitatea de precipitatii din regiune. Peisajul parcului este caracterizat prin praful alcalin abundent, cranguri de salcami si savane deschise. Sosim la Camp pentru a servi pranzul. Dupa-amiaza vizita la un autentic sat de Maasai prilej de a afla modul de viata traditional al acestora si de fotografii memorabile. Cina si cazare Kibo Safari Camp – www.kibosafaricamp.com/ sau similar Amboseli

 

28 Noiembrie | AMBOSELI

Mic dejun. Petrecem ziua  in Parcul  National Amboseli ( Amboseli inseamana „praf sarat” in limba maa, a Masai. Parcul ofera imaginea clasica a Africii, peisajul ondulat al savanei fiind dominat de prezenta varfului inzapezit al  celui mai inalt munte din Africa, Kilimanjaro. Mai este supranumit si „Curtea Regala de la Kilimanjaro” fiind unul dintre cele mai bune locuri din Africa pentru a vedea turmele de elefanti. Iubitorii de natura pot explora cinci habitate diferite, de la patul escat al lacului Amboseli la zonele umede cu izvoare de sulf, la savana si paduri. Vom face doua safari game-drive unul dimineata si altul dupa –amiaza.

Pranz, cina si cazare Kibo Safari Camp Amboseli.

 

29 NoiembrieAMBOSELI – TSAVO WEST

Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie. Plecare spre  Parcul National Tsavo West ,  care impreuna cu Tsavo East formeaza cel mai mare parc national din Kenya.  De la privelistea a cincizeci de milioane de galoane de apa limpede, care izbucnesc din subteran, ne referim aici la  Mzima Springs, pana la fluxurile de lava Shetani, Tsavo West este de o salbaticie frumoasa si dura. Ecosistemul savanei cuprinde pasuni deschise, paduri de salcam, centuri de vegetatie fluviala si creasta stancoasa. Tsavo West ofera unele dintre cele mai minunate safari-uri din lume iar atractiile principale sunt constituite din elefanti, rinoceri, hipopotami, lei, gheparzi, leoparzi, bivoli, diferite specii de plante si specii de pasari. Safari Game drive in Tsavo West –  cu pauza pentru pranz picnic la Mzima Springs – zona de lacuri alimentate de izvoare subterane din Chyulu Hills, prefarata de hipopotami si crocodili. Spre seara vom sosi la Camp-ul situat pe malul raului Tsavo. Cina si cazare  Maneaters Camp – www.maneaterslodge.com/ sau similar Tsavo West.

 

30 Noiembrie | TSAVO WEST – MOMBASA – DIANI BEACH OCEANUL INDIAN

Dupa mic dejun plecam spre  Mombasa – un creuzet al limbilor si culturilor din toate partile Oceanului Indian, fiind totdata portul cel mai mare si mai cosmopolit al Africii de Est, cu un farmec propriu  datorita amestecului dintre India, Arabia si Africa. Sosim pe coasta sudica a Mombasei de-a lungul binecunoscutei Diani Beach pentru cateva zile de relaxare la Oceanul Indian. Cazare in sistem All Inclusive la Hotel Neptune Paradise Beach Resort & Spa 4* Diani Beach (camere superior cu vedere la gradina) sau similar Mombasa.

 

01 – 02 Decembrie | MOMBASA – DIANI BEACH – LA MULTI ANI ROMANIA! 

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru  plaja  sau excursii optionale. Cazare in sistem All Inclusive la Hotel Neptune Paradise Beach Resort & Spa 4* Diani Beach (camere superior cu vedere la gradina) sau similar Mombasa.

 

03 Decembrie | MOMBASA – ISTANBUL – BUCURESTI

La putin timp dupa miezul noptii, transfer de la hotel la Moi International Airport Mombasa pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK 675 cu destinatia Bucuresti via Istanbul. Decolare la ora 04:25 si sosire la Istanbul la ora 11:35. BONUS! Tur de oras Istanbul cu pranz inclus! (12:00-18:00). Imbarcare in autocar si plecare de la aeroport pentru servirea pranzului. Continuam apoi cu vizitarea orasului Istanbul cu ghid local. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe Imbarcare pe zborul TK1045 cu destinatia Bucuresti la ora 19:50. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 20:05. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

 

Tarife                                         calculate pentru un grup de 25 platitori

 • 999 Euro adult loc in camera dubla
 • 869 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 563 Euro copil 2-11,99 ani cu doi adulti in camera
 • 413 Euro adult loc in camera single

 

Servicii incluse:

 • Bilet de avion la dus Bucuresti – Nairobi, via Istanbul, compania Turkish Airlines
 • Bilet de avion la retur Mombasa – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
 • 9 nopti cazare hoteluri si unitati de cazare ( lodge, camp) asimilate categoriei 4* astfel:
  • Early check-in la hotel in Nairobi
  • 2 nopti cazare cu demipensiune Hotel Tamarind Tree Hotel  sau similar Nairobi
  • 1 noapte cazare cu pensiune completa Naivasha Sopa Lodge sau similar Naivasha
  • 2 nopti cazare cu pensiune completa  Kibo Safari Camp sau similar Amboseli
  • 1 noapte cazare cu pensiune completa Maneaters Camp sau similar Tsavo West
  • 3 nopti cazare in sistem All Inclusive hotel Neptune Paradise Beach Resort & Spa 4* sau similar Diani Beach – Mombasa
 • Transport cu minibus de safari
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Nairobi Scenic tour cu ghid local
 • Nairobi Explorer tour cu ghid local cu vizite la Orfelinatul de Elefanti si Centrul de Girafe
 • Excursie la Lacurile Nakuru si Naivasha
 • Safari game-drive-urile din program astfel:
  • 2 x Game drive Safari in Parcul National Nakuru
  • 2 x Game drive Safari in Parcul National Amboseli
  • 1 x Game drive Safari in Parcul National Tsavo West
 • Vizita la un sat de Maaasai in parcul Amboseli
 • 1 sticla de apa de 1l /persoana / zi de safari
 • Biletele de intrare la muzee si Parcurile nationale din program
 • Serviciu Flying doctors (transfer aerian la spital in Nairobi in caz de urgente medicale, mai putin cheltuielile de spitalizare)
 • Insotitor de grup

 

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale: 499 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Taxa de viza Kenya : 50 USD /persoana ( se obtine la sosire pe aeroportul din Nairobi)
 • Vaccinurile si medicamentele recomandate pentru vizita in Kenya (https://www.mae.ro/travel-conditions/30273)
 • Asigurarea medicala, asigurarea storno, intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele din program)
 • Excursiile optionale
 • Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi: 50 USD (se achita la fata locului la inceputul excursiei)

 

Informatii Utile:

Acte necesare pentru obtinerea vizei de Kenya:

 • formular de viza completat in limba engleza pe aeroport;
 • pasaport valabil cel putin  6 luni de la data intoarcerii din calatorie;
 • o fotografie tip pasaport.

 

Sfaturi medicale:

Vaccinul impotriva febrei galbene si  medicamentele anti-malarie  sunt recomandate tuturor celor care calatoresc in Kenya. Vaccinurile pentru Hepatita A si B sunt doar optionale.

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Sibiu

      

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 • Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
 • Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
 • TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de agentie cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
 • Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
 • Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
 • Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
 • Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
 • Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
 • Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

 

DOCUMENTE DE CALATORIE

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
 • Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
 • In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
 • Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
 • Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

 

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.