Nexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatateNexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatate
Forgot password?

MAREA AVENTURA NORDICA 17 ZILE AVION

Program

 • Ziua 1. București – Oslo

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Oslo. Dupa aterizare, imbarcare  in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare Oslo.  Seara intalnire cu ghidul …. “ Sedinta tehnica” pentru programul de a doua zi!

 

 • Ziua 2. Oslo

După ce ne-am recăpătat energia, ne propunem să pornim într-un tur de oraș prin Oslo, în peisajul căruia predomină blocurile din sticlă, cu o arhitectură modernă ieșită din comun – un adevărat oraș din viitor. În apropiere de centrul istoric mai găsim clădiri și restaurante cochete în stil vechi. Turul nostru include Fortăreața Medievală Akershus, Opera Națională și Palatul Regal și se încheie cu Parcul Vigeland, o colecție de peisaje și sculpturi ieșite din comun ce ne vor trezi cu siguranță imaginația. Restul zilei îl vom petrece căutând suveniruri și admirând exponatele de la Muzeul Corăbiilor Vikinge, unde vom afla numeroase lucruri interesante despre modul de viață al strămoșilor Norvegiei. Cazare in Oslo.

 

 • Ziua 3. Oslo – Hamar – Lillehammer

În această dimineață părăsim Oslo pentru a ne îndrepta spre Lillehammer, făcând însă o scurtă oprire în Hamar pentru a admira cel mai neobisnuit ring de patinaj. Hamar este o comună din provincia Hedmark, aflată pe malul lacului Mjosa, cel mai mare lac din Norvegia. Ajunși în Lillehammer, vom afla mai multe despre Jocurile Olimpice de Iarnă ce au avut loc aici in anul 1994, acestea remarcându-se datorită protecției și conservării mediului. Printre atracțiile din itinerariu se găsesc centrul vechi și Casa Memorială Bjørnstjerne Bjørnson, scriitor norvegian laureat al premiului Nobel pentru literatură în anul 1903. Cazare in Lillehammer.

 

 • Ziua 4. Lillehamer – Lom – Geiranger

Ne energizăm cu o cafea tare și o gustare pentru că azi ne așteaptă o călătorie prin munți, pe malurile lacului Losna. Drumul nostru duce spre Lom – un orășel de munte, parte a regiunii Gudbrandsdal, aflat pe creasta celor mai înalți munți ai Europei de Nord. Vom vizita aici una dintre cele mai frumoase biserici de lemn din Norvegia, aceasta datând din a doua parte a secolului al XII-lea. După ce admirăm îndelung peisajul montan, plecăm mai departe spre Fiordul Geiranger, cu o priveliste spectaculoasă ce si-a găsit locul binemeritat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom face o plimbare prin fermecătorul sătuc Geiranger în drum spre locul de cazare, după care pornim spre restaurantul Brasserie Posten, unul dintre cele mai bune locuri de unde să admiri fiordul, în timp ce savurezi o bere norvegiană autentică sau o delicioasă supă tradițională de pește. Cazare in zona Geiranger.

 

 • Ziua 5. Geiranger – Trondheim

A venit vremea să părăsim Fiordul Geiranger pentru a ne continua călătoria spre Trondheim parcurgând drumul ce oferă peisaje tot mai spectaculoase. Trondheim este al treilea oraș din Norvegia ca suprafață, aflat pe malurile fiordului cu același nume și fiind străbătut de râul Nidelva. Orașul este unul dintre cele mai pitorești din zonă, fiind presărat cu mici căsute colorate suspendate pe apă, catedrale gotice și clădiri noi și moderne. Frumosul oraș a reprezentat în Evul Mediu locul de baștină al celor mai influenți conducători vikingi. Turul nostru prin Trondeheim include Piața Mare, frumoasa Catedrală Nidaros și Turnul Tyholt, ce oferă o vedere panoramică asupra întregului oraș. Seara cazare in zona Trondheim.

 

 • Ziua 6. Trondheim – Mosjoen

Busola ne îndrumă spre Nord așa că urmăm indicațiile. Drumul nostru străbate munții și este presărat cu ghețari și orășe pitorești ale căror căsuțe construite din lemn îmbogățesc peisajele spectaculoase. Facem un scurt popas la Cascadele Laksfoss pentru a le admira frumusețea îmbietoare, după care pornim din nou la drum. Ajungem în Mosjoen, un oraș aflat pe malurile Fiordului Mosjoen Troa și înconjurat de superbe cadre montane. Cazare in zona Mosjoen.

 

 • Ziua 7. Mosjoen – Narvik

Pornim dis- de -dimineață spre Narvik, nu înainte de a ne energiza cu un mic dejun cuprinzător și plin de vitamine. Drumul nostru străbate munți, fiorduri și câteva dintre impresionantele parcuri naționale ale Norvegiei, traversând Cercul Polar. Narvik este un micuț oraș nordic localizat în inima unui peisaj natural de o frumusețe copleșitoare. Regiunea este preferată de către turiști mai ales pentru drumeții, fiind totodată și cea mai bună locație pentru schi alpin din nordul Norvegiei. Vom admira apele din apropierea portului, în care zac nemișcate epave ale vaselor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, constituind o atracție veritabilă pentru scufundători. Cei interesați pot urca pe munte cu telegondola pentru a se bucura de peisaj de la înălțime. Cazare in zona Narvik.

 

 • Ziua 8. Narvik – Tromso

Tromso ne așteaptă să îi facem o vizită, așa că nu mai stăm pe gânduri și pornim la drum. Aflat în interiorul Cercului Arctic, Tromso este considerat capitala arctică, un autentic oraș norvegian cu munți albi, ce oferă o priveliște incredibilă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Zona este renumită ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din care să urmărești spectacolul creat pe cer de luminile aurorei boreale. Peisajul citadin este caracterizat de casele construite din lemn, ce au reușit să rămână în picioare după mai bine de un secol. Cazare in zona Tromso.

 

 • Ziua 9. Tromso

Ne trezim entuziasmați cu gândul la minunatul Tromso. Azi avem la dispoziție o zi întreagă în care să ne bucurăm de odihnă și relaxare și să cutreierăm în voie străzile orașului. Facem o vizită Catedralei Arctice, o construcție modernă cu arhitectură minimalistă și o fațadă împodobită cu vitralii. Admirăm exponatele de la Muzeul Universității din Tromso, cel mai mare muzeu de la nord de Cercul Arctic, ce cuprinde grădini botanice, expoziții interactive, costume tradiționale și artefacte istorice.

 

Moment de ragaz:

Oprim pentru o gustare stradală de tip fast food tipic norvegian la Raketten Bar în Tromso, o gheretă în stil vechi, înconjurată de măsuțe de unde poți privi trecătorii. Micuțul local este situat la adresa Strogata 94B, iar personalul este unul foarte prietenos. Savurăm câte un polse med lompe. Chiar dacă numele este cât se poate de intrigant, vom mânca niște cârnați delicioși, înfășurați într-o lipie proaspăt scoasă din cuptor cu un sos condimentat după o rețetă pe care urmașii wikingilor nu vor s-o divulge sub nicio formă. Ce zici, mai luăm o porție?

Restul zilei pornim la o vânătoare de suveniruri în centrul vechi al orașului. Cazare in zona Tromso.

 

 • Ziua 10. Tromso – Alta

Plecăm spre Alta, cel mai populat oraș din comitatul Finnmark. Drumul ne strecoară printre ghețari, fiorduri și creste montane, în timp ce lăsăm în urmă sat după sat în zona rurală a Cercului Arctic. În orașul Alta vom admira Catedrala Luminilor Nordice – o construcție atipică din centrul orașului, finalizată în 2013 și Hotelul-Iglu Sorrisniva, construit în întregime din gheață. Cei interesați, pot vizita Holmen Husky Lodge, o zonă de camping cu tradiționalele colibe nordice, dar și cabane de lemn. Minunatul loc este ideal pentru a urmări aurora boreală sau a face o plimbare nocturnă prin pădure cu sania trasă de simpaticii câini husky. Cazare in zona Alta.

 

 • Ziua 11. Alta – Honningsvag

După o seară petrecută in Alta, ne desprindem cu greu pentru a călători în nord spre Honningsvag, o localitate din comuna Nordkapp. Honningsvag este cel mai nordic oraș al Norvegiei, aflat pe coasta de est a Mării Barents. După o scurtă plimbare pe străzile orașului, ne îndreptăm North Cape Visitor Center pentru a admira peisajul de o frumusețe amețitoare. Nu degeaba, Norvegia este supranumită „Ținutul soarelui de la miezul nopții”. Cazare in zona Honningsvag.

 

 • Ziua 12. Honningsvag – Saariselka

Ne așteaptă un drum lung și plin de minunății ale naturii. Intrăm pe teritoriul Finlandei și ne oprim în satul Saariselka, aflat printre cele mai populare stațiuni turistice ale Ținuturilor Nordice. Saariselka este ideal pentru iubitorii de drumeții, pasionații sporturilor de iarnă și pentru cei ce vor să se relaxeze la SPA. În timpul verii, noaptea durează aici 2 luni, iar cultura indigenilor Sami este încă prezentă în viața de zi cu zi a localnicilor. Cazare in zona Saaruiselka.

 

 • Ziua 13. Saariselka – Rovaniemi

Plecăm din Saariselka și facem un scurt popas în Kakslauttanen, un mic sătuc de la margine orașului, format din igluuri de sticlă ce crează o priveliște splendidă. Călătorim prin ținuturi sălbatice spre Rovaniemi, oraș din nordul Finlandei, capitală provincială a Laponiei și centrul comercial regional. Orașul este supranumit în cultura populară “Casa lui Moș Crăciun”, acesta putand fi vizitat în oricare zi a anului în locuința sa din Satul lui Moș Crăciun, o locație ce atrage anual peste trei sute de mii de vizitatori. Frumusețea orașului Rovaniemi pare desprinsă dintr-o felicitare de Crăciun, mai ales in lunile de iarnă, când totul este acoperit cu un covor de zăpadă așternută impecabil. Cazare in zona Rovaniemi.

 

 • Ziua 14. Rovaniemi

Desi suntem in plina vara si vi s-ar parea ciudat ca vorbim despre iarna… dar renumele orasului este legat de Mos Craciun. Rovaniemi este ideal pentru iubitorii sărbătorilor de iarnă, un oraș plin de fantezie, așa că ne rezervăm întreaga zi pentru a-l cutreiera în lung și în lat, asigurându-ne că nimic nu ne scapă. În turul nostru, vizităm clădirea Primăriei, Biblioteca orașului și Casa Lappia – clădire a teatrului și centru de congres construit în 1975. Incheiem seara cu o vizită la ferma de reni a MoșuluiSanta Claus Reindeer Ky din Rovaniemi.

 

Moment de ragaz:

Iată câteva dintre deliciile ce nu trebuie să lipsească din călătoria culinară a turistului gurmand: Gravlax – felii de somon crud afumat cu sare și zahăr, servit cu sos de muștar, piper și mirodenii, Souvas – cubulețe de carne de ren afumată după o rețetă tradițională, Raggmunk – clătite de cartofi, carne de porc si merișoare sălbatice și desigur deliciosul hering murat.

Ne indreptam spre hotelul nostru. Cazare la acelasi hotel din zona Rovaniemi.

 

 • Ziua 15. Rovaniemi – Jyvaskyla

Ne convingem cu greu să părăsim acest paradis al Crăciunului. Pornim spre Jyvaskyla, localitate aflată într-o zonă supranumită „Finnish Lakeland „ pentru că este înconjurată de nici mai mult, nici mai puțin de 328 de lacuri. Jyvaskyla este poreclit „Atena Finlandei”, denumire ce face referire la rolul important al orașului în domeniul educației, fiind primul centru educațional din lume ce a oferit cursuri în limba finlandeză. Facem o scurtă plimbare prin centrul orașului și încheiem cu o seară relaxantă la hotel. Cazare in zona Jyvaskyla.

 

 • Ziua 16. Jyvaskyla – Helsinki

Aventura noastră se apropie de sfârșit, așa că ne îndreptăm spre Helsinki, capitala Finlandei. Ne îndreptăm spre Piața Senatului,apoi  trecem prin fața exuberantei Catedrale Luterane, ale carei cinci cupole verzi cu numeroase coloane corintice si figurine presarate pe acoperis, reprezinta un element de mandrie pentru finlandezi. In contrast cu cu stilul architectural din  Helsinki, Catedala Uspensky este o constructie ce seamana foarte mult cu bisericile muscovite cu  turle din caramizi rosii cu cruce in varf, iar domurile sunt in forma de ceapa. Ne continuam aventura in capitala finlandeza si ajungem in fata unei cladiri interesante si in acelasi timp foarte ciudata Templul Circular, opera de arta arhitecturala contemporana si  un loc de reculegere. In traseul noastru zarim si  cladirea Parlamentului, apoi pasii ne poarta pana in fata Monumentului Sibellius.

Timp liber la dispozitie pentru a descoperi si alte frumuseti ale orasului.

 

Moment de ragaz:

Mergeti in cartierul Mannerheim, cu ale sale case colorate înșirate de -a lungul canalului. Aici va puteti bucura de o atmosfera colorată și vie, cu restaurante, baruri și cafenele animate de localnici și călători încântați. Incercati Leipäjuusto, o brânză făcută din primul lapte dat de vacă imediat după ce a fătat, însă poate fi folosit și laptele de ren sau capră pentru a face brânza. Laptele este închegat sub forma unui disc gros de 2-3 cm și odată ce brânza este formată, este coaptă sau pusă pe grătar pentru a-și primi petele maronii. Este servit alături de gem din mure galbene, ca un aperitiv care să acompanieze cafeaua.

Seara cazare la hotel in Helsinki.

 

 • Ziua 17. Helsinki – Bucuresti

Cu amintiri frumoase din aventura noastra Nordica, ne imbarcam in microbuzul de transfer si ne indreptam spre aeroport pentru zborul spre Bucuresti

 

A B C D
PELLERIN PLUS BEST DEAL

Reducere 100

PROMO

Reducere 50

STANDARD +

Reducere 30

1180

+ 950 € (bilet de avion, transferuri si transport  autocar)

1080

+ 950 € (bilet de avion, transferuri si transport  autocar)

1130

+ 950 € (bilet de avion, transferuri si transport  autocar)

1150

+ 950 € (bilet de avion, transferuri si transport  autocar)

pret de persoana in camera dubla
 

ü  Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;

ü  Avans  25% la inscriere;

ü  Diferenta de plata pana la  21 de zile inainte de data plecarii;

ü  GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD, avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

ü  Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

ü  Plata integrala la inscriere;

ü  Nu se accepta modificari sau anulari.

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

ü  Avans  30% la inscriere;

ü  Diferenta de plata pana la  31.01.2018;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  Oferta este valabila pana la  31.01.2018.

 

 

ü  Avans  30% la inscriere;

ü  Diferenta de plata pana la  31.03.2018;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  Oferta este valabila pana la  31.03.2018.

 

suplimente&reduceri

·    Supliment de single 295 €

·    Reducere copil  6-12 ani  – 20 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

 

DATE DE PLECARE 2018:

03.06; 01.07; 05.08; 26.08.

 

Preţul include

 • Bilet de avion Bucuresti –Oslo si Helsinki – Bucuresti;
 • transport cu autocar climatizat, exceptand zilele 9 si 14 (transport public);
 • 16 cazari la hoteluri de 3* si IBIS;
 • 16 mic dejun;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei

 

Bonusuri

 • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD.Nu sunt incluse în preţ
  • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.

   

  Suplimente & Reduceri

  • Supliment de single 295 €
  • Reducere copil 6-12 ani  – 20 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

   

  Bine de Ştiut

  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
  • Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
  • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
  • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
  • Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
  • Pentru călătorie sunt necesare cartea de identitate (care sa aiba trecuta cetatenia, conditie solicitata la intrarea in Norvegia) sau paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

   

  Grup minim 25 pers.