Nexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatateNexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatate
Forgot password?

PORTUGALIA 8 ZILE AVION

 • Ziua 1. BUCUREŞTI – LISABONA – COIMBRA – PORTO ( 305 km)

Prezentare în Aeroportul Bucureşti OTOPENI la ora 04.30 pentru zborul Bucureşti- Lisabona, cu  compania Blue Air. După aterizare, plecare spre Coimbra, cu una din primele Universităţi din Europa, unde vizităm cartierul Baixa, cu străduţe înguste, cafenele, mici prăvălii şi hoteluri de familie precum si Catedrala din sec. XII, cea mai bine conservată catedrală în stil Romanic din Portugalia care a supravieţuit Reconquistei. Continuam deplasarea spre nord, pentru cazare in hotel la Porto.

 

 • Ziua 2. PORTO- Santiago de Compostela BRAGA-PORTO (455 km)

Mic dejun. Timp liber in Porto sau excursie optională (45 euro) la Braga si apoi in Spania la Santiago de Compostela, care a devenit cel mai important punct al „Drumului Pelerinilor” în Evul Mediu, după descoperirea mormântului apostolului Iacob cel Mare. Catedrala din sec. XI care îi poartă numele este cea mai grandioasă construcţie în stil romanic din Spania, iar Palatul Episcopal şi Universitatea din sec. 15 sunt alte atracţii ale oraşului. Revenind in Portugalia, oprim in superbul oras Braga, cu o istorie milenara si un rol de prim rang atat in plan religios, cat si cultural, ceea ce i-a atras denumirea de “Roma Portugaliei”. Aici vizitam Catedrala, un amestec unic de stiluri de la Romanic la Baroc. Seara intoarcere pentru cazare la acelasi hotel de la Porto.

 

 • Ziua 3. PORTO – FATIMA ( 195 km)

Mic dejun. Vizităm Porto, al 2-lea oraş ca mărime al ţării, unde vom admira Biserica Sf. Francisc cu un amestec unic de gotic şi decoraţiuni extrem de laborios executate, libraria Lello y Ermao, Bisericile Carmo si Carmelita cu faţade impodobite cu azulejos in alb si albastru şi Podul Don Luis. Timp liber in Porto sau vizita uneia dintre renumitele crame unde se obtine vinul de Porto. Plecare pentru vizita in Fatima, orasel care s-a dezvoltat dupa ce in 1917 trei copiii au povestit ca au avut o viziune cu Sfanta Fecioara Maria, devenind renumit loc de pelerinaj. Seara cazare la Fatima.

 

 • Ziua 4. FATIMA- TOMAR – Man. Alcobaca+ Batalha, OBIDOS- LISABONA ( 225 km)

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie in Fatima, sau excursie opţională (45 euro) pentru a se admira castelul Cavalerilor Templieri si splendida manastire de la Tomar (patrimoniu UNESCO), apoi capodoperele goticului portughez, Mânăstirile Batalha şi Alcobaca. Traseul continua spre Lisabona cu scurta vizita in oraselul medieval Obidos, care incanta cu fortificatiile sale excelent consevate. Seara ajungem la cazare in zona Lisabona.

 

 • Ziua 5. LISABONA

Mic dejun. Pornim explorarea capitalei Portugaliei, trecand pe langa Parlament si vom face o scurta vizita la Basilica Estrela, unde este mormantul reginei portugheze Maria – I, cea care a ctitorit biserica. Urmeaza Turnul din cartierul Belem şi Mânăstirea Jeronimos, reprezentative pentru curentul manuelin (gotic târziu). Urmează Piaţa Comerţului şi cartierul Baixa. Timp liber pentru shopping sau vizită la Ocenarium, unul din cele mai mari acvarii din lume. Cazare la acelasi hotel din zona Lisabona.

 

 • Ziua 6. LISABONA-CASCAIS-ESTORIL-SINTRA- Cabo da Roca

Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie in Lisabona sau opţional (30 euro) excursie în renumitele staţiuni de pe malul Atlanticului, Cascais şi Estoril + Sintra si Cabo da Roca. După amiază, excursia optionala contina spre Sintra, orăşel de un pitoresc aparte intrat în Patrimoniul UNESCO datorită elegantelor palate construite aici (inclusiv reşedinţa de vară a fostei case regale), apoi deplasare la Cabo da Roca, cel mai vestic punct din Europa. Întoarcere la acelasi hotel pentru cazare.

 

 • Ziua 7. LISABONA -EVORA ( 275 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam Panteonul Lisabonei, si Manastirea Sao Vicente, unde  se afla mormintele Casei regale de Braganza. Dupa pranz, timp liber la dispozitie in Lisabona sau opţional (25 euro) excursie spre Evora. Pe traseul de iesire din Lisabona, vom trece pe langa Oceanarium si Gara Oriente. Traversând podul Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, ajungem in Evora, orasel medieval din patrimoniul UNESCO, unde admiram Capela dos Ossos din Biserica S. Francisco, Apeductul unic prin cladirile construite intre arcadele sale, Termele romane si Templul Dianei, datand din sec. I, precum si catedrala romanica din sec. XII. Intoarcere la cazare in zona Lisabona.

 

 • Ziua 8. LISABONA- BUCUREŞTI

După micul dejun, transfer la aeroport in jurul orei 08.00 pentru zborul spre ţară. Sosire în Bucureşti Otopeni in jurul orei 17.10.

 

DATE DE PLECARE 2017

 

30.05, 13.06, 27.06, 11.07, 25.07, 08.08, 22.08, 05.09, 19.09 Supl. SINGLE Copil 6-12

ani

Al 3-lea adult în cameră
Loc în cameră DBL 475 € 165 € 435 € 465 €

 

ORAR DE ZBOR : COMPANIA  Blue Air

 

Bucuresti – OTOPENI      decolare ora  07.15       Aterizare   LISABONA 09.55

               LISABONA              decolare  ora  11.00       Aterizare   OTOPENI  17.10

 

Preţul include

 • Bilet avion Bucureşti – Lisabona şi retur, zbor Blue Air (orele sunt locale si se pot modifica)
 • transport cu autocar climatizat, clasificat 2 – 4, exceptând zilele 2 si 6 (transport local contra cost);
 • 3 cazări cu mic dejun în hoteluri de 4*;
 • 4 cazări cu mic dejun în hotel de 3*;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei si ghizi locali in Coimbra (doar la Universitate) si Lisabona;

 

Nu sunt incluse în preţ

 • Vizite opţionale: Braga + Santiago de Compostela, Evora, Alcobaca + Batalha + Tomar, Cascais + Estoril, Sintra + Cabo da Roca, toate minim 25 persoane.
 • intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale
 • Taxe aeroport + transfer 195 €.