Nexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatateNexus Travel – Deva – Excursii in tara si in strainatate
Forgot password?

SENIOR VOYAGE SUA- NEW YORK 03.05.2018

SENIOR VOYAGE este conceptul grație căruia cetățenii europeni de peste 55 ani (și nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-și petrece vacanța în cele mai variate destinații turistice, în perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.
Modul de obținere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum și regulamentul după care acesta funcționează este disponibil la
adresa www.seniorvoyage.eu. SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acordă contra cost (25 euro/card) la achiziționarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

„New York I love you” nu e doar o metaforă, e sentimentul pe care îl trăiești din prima clipă când pășești pe străzile celui mai cosmopolit oraș din lume. Abia după ce te-ai plimbat pe bulevardele cu clădiri ce zgârie norii și oameni din toate colțurile globului, abia după ce ai văzut Manhattan-ul sclipitor, ai urcat pe Empire State Building și ai savurat o cafea în Central Park, abia atunci simți că ai devenit cu adevărat călător. Pentru că odată ce vezi New York-ul, te va lăsa cu răsuflarea tăiată de atâta frumusețe și cu gândul c-ai văzut tot ceea ce merita cu adevărat văzut.

Ziua 1: București – New York City
Zbor dis de dimineață din București. La prânz, sosire pe aeroportul JFK și transfer la un hotel din centrul New York-ului, în Manhattan, unde petrecem următoarele 5 nopți. Timp liber la dispoziție pentru acomodarea la noul fus orar. Întâlnire pe seară cu ghidul însoțitor pentru o introducere în geografia, obiceiurile și cultura New Yorkului. Veți obține informații despre activitățile recomandate și veți avea posibilitatea de a vă familiariza cu harta orașului. New Yorkul este un loc minunat pentru mersul pe jos, foarte simplu de navigat și cu un sistem excelent de metrouri.

Ziua 2: Statuia Libertății – Batery Park – Wall Street – One World Trade Center – Memorialul 9/11 – High Line
După micul dejun, vizităm Lower Manhattan, cea mai istorică și mai veche parte a orașului. Ne urcăm de dimineață în feribotul care duce spre Statuia Libertății, cel mai cunoscut reper din New York. La întoarcere, într-un tur pietonal, descoperim obiective precum Wall Street, poate una dintre cele mai faimoase străzi din lume, Bursa din New York, Trump Building și un muzeu virtual de zgârie-nori. Vizităm site-ul unde se ridicau în trecut Turnurile Gemene (Ground Zero). Memorialul, care încorporeză amprentele turnurilor gemene, căzute la 11 septembrie 2001, a fost inaugurat la 10 ani după atacuri. Astăzi, strălucitorul One
World Trade Center, cea mai înaltă clădire din emisfera vestică (cu o înălțime de 541 m) se ridică în mijlocul perimetrului, iar memorialul din jurul său oferă un loc liniștit de reflecție și omagiu. Pe seară puteți opta pentru o vizită la Chelsea Market și o plimbare pe inovatoarea promenadă High Line. Un triumf răsunător al reînnoirii urbane, High Line este fără îndoială, cel mai mândru testament al New York-ului pentru efervescența continuă de a transforma vestigiile cicatrizante din trecutul industrial al orașului în spații plăcute. Odată un traseu de tren elevat, care șerpuia între abatoare și locuințe sărăcăcioase, High Line este
astăzi o bijuterie de spațiu verde, care a acționat ca un adevărat magnet imobiliar, atrăgând în cartier arhitecți din lumea întreagă pentru a crea reședințe minunate.

Ziua 3: Tur panoramic cu autocarul din Downtown în Uptown Din confortul unei autocar și cu un ghid turistic local, care va oferi o perspectivă asupra a ceea ce înseamnă a trăi în New York, vom obține o imagine de ansamblu asupra celui mai magnific oraș din lume! Din Downtown în Uptown, pe un traseu care bifează unele dintre reperele orașului, vom vedea: Harlem, Catedrala Sf. Ioan cel Divin, Parcul Central, Centrul Lincoln, Carnegie Hall, Națiunile Unite, Clădirea Empire State, Union Square, Clădirea Flatiron (primul zgârie-nori adevărat din New York), Bulevardul Broadway (sinonim cu strălucire, eleganță, teatre, spectacole , piese muzicale și divertisment) și multe altele. Apoi vom face o incursiune pietonală prin cartierele centrale ale Manhatanului: Little Italy, Chinatown, Greenwich Village și SoHo, fiecare cu personalitatea și farmecul lor.

Ziua 4: Central Park – Grand Central Station – Chrysler Building – Centrul Rockefeller – Biblioteca Publică – Fifth Avenue – Times Square Petrecem dimineața de astăzi explorând minunile Central Park-ului. Cercetăm Zabar’s, celebru printre newyorkezi și un adevărat rai pentru iubitorii de delicatese, de unde putem lua provizii pentru un picnic în parc. Admirăm pe exterior clădirea Muzeului Guggenheim, proiectată de Frank Lloyd Wright, Muzeul Metropolitan de Artă și multe minuni arhitectonice de pe Fifth Avenue. După amiază este momentul să descoperim alte repere inovatoare ale orașului: Centrul Rockefeller (piesa centrală a Manhattanului), Catedrala Sf. Patrick, Biblioteca Publică, Chrysler Building (cel mai frumos zgârie-nori dintre toate, un ac argintiu în stil Art deco, finalizat în 1930) și Grand Central Station. La apus ne bucurăm de reclamele luminoase și atmosfera din Times Square, “intersecția lumii”. La terminarea turului, puteți încheia ziua cu o panoramă perfectă a orașului, cu toate luminile sale strălucitoare, de la ultimul etaj din Empire State Building sau al clădirii Rockefeller Center.

Ziua 5: Brooklyn :Dacă Brooklyn ar fi propriul oraș, ar fi al patrulea ca mărime din SUA, găzduind mai mult de 2,6 milioane de oameni. Începem ziua cu o plimbare de-a lungul zonei pietonale a Podului Brooklyn, o siluetă legendară pe orizontul New Yorkului și un exemplu fascinant de inginerie de sec. XIX. Aici vom deveni martorii unor imagini incredibile oferite de orizontul Manhattan-ului și peisajul urban din Brooklyn. O instituție brooklyneză, Grimaldi’s Pizzeria este o oprire obligatorie. Ne plimbăm prin Brooklyn Heights, o zonă atrăgătoare cu case din piatră roșiatică, din sec. XIX și străzi pitorești, îndrăgite de scriitori și pictori. Apoi ne îndreptăm spre promenada de pe malul East River, în Brooklyn Bridge Park. De aici Manhattanul și Statuia Libertății sunt numai bune de fotografiat.

Ziua 6: New York – Frankfurt – București: După micul dejun, bucurați-vă de timp liber pentru cumpărături la Macy’s, cel mai mare magazin din lume, la Century 21, cel mai bun magazin cu haine de designer la reducere sau descoperiți buticurile elegante din SoHo, Fifth Avenue sau Madison Avenue. New York este pur și simplu una dintre cele mai bune destinații de cumpărături de pe planetă. Chiar dacă nu cumpărați produsele, le puteți admira în vitrinele frumos decorate, ceea ce în acest oraș este o activitate în sine. Sau puteți opta pentru o vizită într-unul dintre faimoasele muzee. MoMA, Muzeul Metropolitan de Artă sau Neue Galerie se mândresc cu cele mai bune colecții de artă din lume. Apoi ne vom lua la revedere de la New York, cu amintiri care să dureze o viață. Transfer la aeroport dupa-amiază și sosire în București în data de 9 mai.

PERIOADA DE PLECARE: 03.05.2018-09.05.2018

Holiday Inn Manhattan, Financial District 4*

Localizare: Holiday Inn Manhattan, Financial District este amplasat în inima orașului New York, în centrul Manhattanului. Atracții turistice precum Wall Street, Bursa de Valori, Statuia Libertății, One World Trade Center, Memorialul 9/11, Podul Brooklyn sunt situate la câteva minute distanță.
Facilitățile hotelului: St. George Tavern din incinta hotelului oferă oaspeților un meniu din bucătăria clasică americană și un meniu cu influență asiatică, într-o atmosferă relaxantă de pub. Printre facilitățile oferite de Holiday Inn Financial District se numără recepție, serviciu de concierge și un centru de fitness deschis nonstop. Este disponibil acces gratuit la internet WiFi.
Facilitățile camerelor: Toate camerele sunt dotate cu lenjerie de lux, TV cu ecran plat cu peste 80 de canale, aparat de cafea, rezerve de cafea și ceai, telefon, seif, aer condiționat și o zonă de lucru spațioasă. Băile pun la dispoziția turiștilor uscător de păr și accesorii de toaletă.

TARIFUL INCLUDE: 
 5 nopți cazare la hotel 4* în centrul New York-ului, Manhattan
 5 mic dejunuri
 Bilet avion București – New York – București, cu compania Lufthansa
 Transfer aeroport–hotel-aeroport
 Vizite ghidate conform descrierii pentru toate zilele
 Tururi pietonale zilnice și tur panoramic de autocar cu ghid local
 Ghid însoțitor Christian Tour din București pentru întreaga perioadă
 Taxe oraș și taxe hoteliere, taxe bagaj, bacșiș ghid local și șoferi

TARIFUL NU INCLUDE:
 Taxele de aeroport pentru zborurile internaționale: 395 €/ persoană
 Taxa și formalitățile de obținere a vizei de SUA: 160 $/ persoană
 Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)
 Intrările la obiectivele turistice
 Biletul de feribot spre Statuia Libertății (aprox. $22)
 Cheltuieli personale sau alte bacșișuri

BINE DE STIUT:
 Plecările se fac de pe aeroportul din București, 3.05.2018, ora 06:00; sosire Frankfurt, ora 07:35 (durată zbor 2 ore și 30 min);
plecare din Frankfurt, ora 11:00; sosire New York, aeroportul JFK, ora locală 13:30 (durată zbor 8 ore și 30 min).
 La întoarcere, plecare 8.05.2018, de pe aeroportul JFK, New York, ora 17:40; sosire Viena, ora 8:20 (durată zbor 8 ore și 40 min); plecare din Viena, ora 10:05; sosire București, ora 12:40, 9.05.2018 (durată zbor 1 oră și 35 min).
 Zborul are escală în Frankfurt la dus și în Viena la retur.
 Turiștii se vor prezenta la aeroport cu 2.5 ore mai devreme față de orele de plecare menționate.
 Fiecare pasager are inclus maxim un bagaj de cală, cu o greutate de până la 23 kg și un bagaj de mână care nu poate depăși 8 kg.
 Avansul la înscriere este de 30%.
 Plata se face în euro sau în lei (la cursul BNR din ziua respectivă + 2%).
 Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la
traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
 Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse.
 Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 35 persoane.
 În SUA tensiunea standard din rețea este de 110 V, fiind necesar un adaptor pentru încărcarea aparatelor electice europene.
Prizele au doi pini plați.
 New York se află pe fusul orar Eastern Standard Time, cu 7 ore mai puțin ca în România.

ACTE SI CONDITII PENTRU VIZA:
 Pentru turiștii care nu dețin viza de SUA pe pașaport, se va aplica pentru viza de grup. În acest caz, fiecare turist trebuie să achite o taxă de solicitare a vizei, în valoare de $160.
 Taxa aferentă solicitări de viză nu este rambursabilă şi nici nu poate fi transferată către o altă persoană. Taxa de solicitare a
vizei se va achita indiferent dacă viza este sau nu eliberată.
 Viza turistică pentru Statele Unite ale Americii se eliberează la Ambasada SUA din România.
 Pentru călătoria în SUA este necesar pașaportul simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la data terminării călătoriei cu viza aplicată.
 Prezența personală la Ambasada SUA este mecesară, în vederea susținerii unui interviu (la data și ora comunicate de agenție).
 Documente suplimentare vor fii solicitate de către agenție în vederea obținerii vizei de SUA, inclusiv o fotografie digitală
făcută în ultimele şase luni.
 Termenul limită de încriere și transmitere a documentelor pentru visa de grup este 5 februarie 2018.
 După acestă dată, se poate solicita eliberarea vizei în regim de urgenţă, caz în care turistul trebuie să-şi depună cererea individual și să programeze interviul individual, la Ambasada SUA.

REDUCERI SI SUPLIMENTE:
 Supliment SGL: 420 euro
 Reducere a 3-a persoană: 174 euro (în cameră cu 2 paturi matrimoniale)
 Copil 0-1.99 ani: 485 euro
 Copil 2-11.99 ani: 590 euro (în cameră cu 2 adulți)
 Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programul Senior Voyage New York.
OBSERVATII:
 Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.
 Clasificarea hotelului este făcută de autoritățile din domeniu din SUA.
 Unitatea de cazare menționată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.